Het coronavirus houdt ons flink bezig. Wanneer kunnen we weer op reis? Hoe wordt de veiligheid ter plaatse gewaarborgd en welke financiële zekerheid heeft u als klant? Vragen waarover wij u zo goed mogelijk willen informeren.

We leven al meer dan een jaar in onzekerheid en ook omtrent reizen was en is er nog steeds veel onduidelijkheid. Bij ons staat veiligheid voorop en nemen wij geen onnodige risico’s. In de afgelopen maanden zijn wij samen met onze lokale partners druk bezig geweest om ons reisaanbod aan te passen aan de nieuwe normen. Veel van onze kleinschalige lodges in de ongerepte natuur hadden echter weinig aanpassingen nodig.

TRAVEL WITH CONFIDENCE

  • Reizen buiten de Europese Unie is niet langer verboden
  • Reizen naar een rode zone is toegestaan en wordt gedekt door verzekeraars
  • Plan uw reis op voorhand en geniet van de beste voorwaarden. Tal van aanbieders hebben speciale acties lopen
  • Tijdig reserveren is ook aangeraden omdat er veel omboekingen naar 2021 zijn en de capaciteit in lodges beperkt is
  • Onze reizen zijn allemaal privé, u reist dus in uw eigen ‘bubble’
  • Boek gerust, uw reis is gedekt tegen faillissementen door onze aansluiting bij het Garantiefonds Reizen
  • Flexibele omboekings- en annuleringsvoorwaarden
  • De assistentie van een doorwinterde reisprofessional is uw beste garantie
  • Advies omtrent verzekeringen zowel wat bijstand als annulatie betreft: bv een positieve PCR test – 72u voor afreis – wordt gedekt door de verzekeringsmaatschappijen

Op de eerste plaats vinden wij het belangrijk dat u uw reis boekt wanneer u daar zelf een goed gevoel bij heeft en dat vol vertrouwen doet. Het boeken van een verre rondreis moet plezier geven, geen twijfel of onzekerheid. Speciaal voor deze onzekere tijden hanteren wij dan ook flexibele omboekings- en annuleringsvoorwaarden. Voor specifieke informatie hierover kan u ons het best contacteren.

Onze bestemmingen in Afrika zijn volgens onze criteria veilig om naar toe te reizen op korte termijn. Ook van overheidswege is het niet langer verboden om naar een rode zone te reizen. Het is dus weer mogelijk om fantastisch wildlife te zien op het Afrikaanse continent. Momenteel kan u o.a. reeds reizen naar Oeganda, Tanzania & Zanzibar, Namibië, Botswana, Zuid-Afrika, Zimbabwe en Malawi. In deze landen worden er geen verregaande restricties opgelegd bij aankomst of tijdens het reizen. Wel moet u in de meeste gevallen een negatieve PCR test kunnen voorleggen. Al onze Afrikaanse reizen zijn ver weg van drukke steden en massatoerisme en u verblijft in kleinschalige accommodaties. Vaak bent u één van de weinige bezoekers in een nationaal park en komt u amper andere toeristen tegen.

Voor een unieke wildlife ervaring is het misschien net wél het moment?

Het reisverbod – ingesteld door de Belgische overheid – is op 19 april 2021 vervallen. U mag dus terug zowel binnen als buiten de EU reizen.

Naar boven
© Wild Crossings 2021