Luxe reis Botswana

vanaf € 6325
Introductie Hoogtepunten Reisprogramma Verblijf Reisdetails

Wie reist naar Botswana weet het: dit is één van de best bewaarde stukken wildernis op aarde! Dit land verenigt al het prachtige van de Afrikaanse bush. Van de overweldigende Victoria watervallen tot de wuivende grasvlaktes van Linyanti en de wirwar van groene kanalen in de Okavango delta: variatie genoeg!

Maak een sunset cruise op de machtige Zambezi rivier, vlieg over adembenemende landschappen en overnacht middenin de natuur in kleinschalige lodges en camps. Spot olifanten, cheetahs, leeuwen en de iconische painted dogs. Deze zoektocht gaat per jeep, maar ook in uitgeholde boomstammen op het water. Deze Botswana safari belooft u sowieso het beste van wat Afrika te bieden heeft!

 

Tijdens een sky safari Botswana vliegt u van lodge naar lodge hetgeen u veel tijd bespaart en u magnifieke, panoramische uitzichten garandeert op o.a. de Okavango delta. De prachtig gelegen, kleinschalige en luxueuze lodges verzekeren u van een heerlijk verblijf, doorspekt met gamedrives en sundowners.

Voel de nevel van de Victoria watervallen: goed voor een watergordijn van 1600 meter breed en meer dan 100 meter hoog.

Vaar de avondgloed tegemoet per mokoro. Vanuit deze traditioneel uitgeholde boomstammen kan u, fluisterstil, het wild echt van nabij aanschouwen.

Trek op safari doorheen het nationale park Linyanti. De kans is groot dat u olifanten, cheetahs, leeuwen en de iconische painted dogs ziet.

Vlieg over de gigantische Okavango delta. Deze trekpleister voor vogels en wild prijkt terecht op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Geniet van een sunset cruise op de machtige en overweldigende Zambezi rivier.

Praat na bij het kampvuur met een Gin & Tonic. ’s Avonds verwennen de topchefs u.

Uw eerste halte tijdens deze reis zijn de gekende Victoria watervallen. De Victoria watervallen zijn een leuke stop zodat u even op adem kan komen na de lange internationale vlucht. U zal een begeleid bezoek maken aan deze watervallen, alsook een sunset cruise op de overweldigende Zambezi rivier.

De tweede halte is het nationale park Linyanti met zijn adembenemende game drives. Olifanten, cheetahs, leeuwen en de Afrikaanse wilde honden zijn frequente sightings. Praat na bij het kampvuur met een signature cocktail. ‘s Avonds geniet u van een gastronomisch diner.

U eindigt met het hoogtepunt, de Okavango delta. Deze gigantische inlandse delta staat terecht op de werelderfgoedlijst van Unesco en is een gebied van wereldbelang voor vogels en wild. De game drives worden hier aangevuld met tochten per prauw. Geheel onopvallend en één met het landschap kan u het wild echt van nabij aanschouwen.

Dagoverzicht
Dag 1-2
Heenvlucht, aankomst volgende dag
Dag 2-4
2 nachten Victoria watervallen, verblijf in een luxe lodge inclusief volpension, dranken en game activiteiten
Dag 4-7
3 nachten Nationale park Linyanti, verblijf in een luxe lodge inclusief volpension, dranken en game activiteiten
Dag 7-10
3 nachten Okavango delta, verblijf in een luxe lodge inclusief volpension, dranken en game activiteiten
Dag 10-11
Terugvlucht, aankomst volgende dag
Reisdetails

INCLUSIEF:

 • Vluchten vanuit Brussel in economy klasse
 • Luchthaventaksen en fueltoeslagen
 • 8 nachten safari inclusief de toegangsgelden voor de nationale parken
 • 2x activiteiten per dag
 • Vervoer per 4×4 en mokoro tijdens uw safari
 • Verblijf in 5* luxe lodges
 • Alle lunches, diners en dranken inbegrepen
 • Sundowners
 • Vervoer tussen de lodges per Cessna vliegtuig
 • Reisboek
Vanaf €6325,-
Beste reisperiode

Botswana is gedurende het ganse jaar bereisbaar. Het groene seizoen (november t.e.m april) biedt zelfs enkele voordelen: dramatische wolkenluchten, groene taferelen en veel jonge dieren die net geboren zijn. Ook de accommodaties zijn dan wat aangenamer geprijsd.

J F M A M J J A S O N D
Beste reisperiode Goede reisperiode Gemiddelde reisperiode

Alle reizen naar Botswana regelt Wild Crossings helemaal tot in de puntjes. Vertel uw voorkeuren, zodat de reis volledig op uw maat is.

 • Geniet langer van uw Botswana vakantie

Deze reis naar Botswana kan u makkelijk verlengen met de Kalahariwoestijn of het Chobe national park in Botswana.

 • Verken ook andere Afrikaanse plekken

Vanuit Botswana reist u gemakkelijk naar het Hwange national park in Zimbabwe. Ook Kaapstad en zijn wijnlanden lonen de moeite.

 • Nagenieten aan het strand

Zalig relaxen? Mozambique heeft prachtige zandstranden. Hoewel het niet zo evident is om hier te raken, is het absoluut de moeite waard. Ook Mauritius, Zanzibar en de Seychellen zijn een optie.

Naar boven
© Wild Crossings 2024